Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Den Haag

VOG aanvragen Den Haag

VOG aanvragen in Den Haag-VOG Verklaring Omtrent (het) Gedrag-Bewijs van Goed Gedrag Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag, of VOG, is in Den Haag geen complexe aangelegenheid. Omdat de overheid ermee gemoeid is, zullen veel mensen niet direct heel veel vertrouwen hebben in de afhandeling van het indienen van een aanvraag.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Den Haag
Stad Den Haag
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Den Haag
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten VOG |

VOG aanvragen Den Haag

 

VOG aanvragen in Den Haag-VOG Verklaring Omtrent (het) Gedrag-Bewijs van Goed Gedrag

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag, of VOG, is in Den Haag geen complexe aangelegenheid. Omdat de overheid ermee gemoeid is, zullen veel mensen niet direct heel veel vertrouwen hebben in de afhandeling van het indienen van een aanvraag. Het gaat hier meestal niet zo zeer om het al dan niet verkrijgen van een bepaald document, maar wel vaak om de snelheid van behandeling. Wat heel kenmerkend is, en zeker prominent geplaatst op de betreffende pagina van de site van de gemeente Den Haag, is het feit dat er kennelijk veel ondernemende mensen op internet denken een gat in de markt gevonden te hebben. Zij doen dit door, tegen betaling, aan te geven dat u op dergelijke websites op snelle, effectieve manier online, digitaal dus, bij hun de aanvraag kan indienen. Op de site van Den Haag, net als op zovele andere gemeentelijke websites, wordt meteen gemeld niet met dergelijke sites in zee te gaan. Het is een onnodige extra handeling, kost u meer geld dan nodig en u heeft geen idee wat een dergelijke site met uw persoonlijke gegevens doet. Een VOG in Den Haag aanvragen is een kwestie van drie partijen: de werkgever, de werknemer en het ministerie van Justitie, vertegenwoordigd via de website justis.nl

De kosten van het indienen van een VOG aanvraag in Den Haag

Overheidsdiensten kosten geld, dat valt gewoon niet te ontkennen. Soms lijken de prijzen wat overdreven, maar je kunt er gewoon niet onderuit. De kosten voor een dergelijke aanvraag staan vast, ongeacht of u in Den Haag woont of elders en zijn als volgt:

• Voor een online aanvraag bent u €33,85 kwijt
• Indien u zich voor het schriftelijk indienen van een aanvraag meldt bij het stadsloket voor de gemeente Den Haag, dan bent u iets meer kwijt: €41,35 Om even terug te komen op de inleiding: websites, die aangeven u te kunnen helpen bij uw VOG aanvraag, vragen daarvoor prijzen variërend van €7,50 tot wel €40,35. Let wel: daarna dient u ook nog eens de kosten te voldoen voor de officiële aanvraag bij Justis.nl.

Waar kan ik een aanvraag indien voor een Bewijs van Goed Gedrag?

Er zijn twee manieren om een VOG aanvraag in te dienen: online en schriftelijk.

• Online of digitaal
Deze is op elke computer af te handelen, maar de meeste mensen zullen ongetwijfeld gebruik maken van hun eigen digitale mogelijkheden als PC, tablet, laptop of zelfs smartphone. Het is dus niet plaatsgebonden en als u niet in Den Haag woont, dan hoeft u er ook niet naar toe. Ter verduidelijking, het kan natuurlijk voorkomen dat u elders ingeschreven staat, maar van plan bent in Den Haag te gaan werken. Wat u wel nodig heeft, is een DigiD, de veilige manier om toegang te verkrijgen tot websites van de overheid, dus ook van Justis.nl. Hierdoor hoeft u niet apart een identiteitsbewijs te tonen, omdat dit bij de toekenning van de DigiD al een vereiste is geweest. Men weet wie u bent. Om toegang te verkrijgen tot het digitale aanvraagformulier, heeft u een toegangscode nodig, verstuurd door Justis.nl. Zij sturen u deze per email op, zodra er door de werkgever een aanvraag is ingediend. Met deze toegang kunt u de al ingevulde gegevens van de werkgever controleren, deze aanvullen met uw eigen gegevens en vervolgens digitaal ondertekenen. U heeft dus wel een werkend emailadres nodig, maar dat zal voor de meesten geen probleem zijn. Om tenslotte het indienen van een VOG aanvraag af te sluiten, betaalt u het verschuldigde bedrag van €33,85, meestal via de zeer handige en veilige betaalservice iDeal. • Schriftelijk en via het fysieke loket van de gemeente Den Haag In dit geval krijgt u van uw hopelijk toekomstige werkgever het aanvraagformulier en deze levert u dan in bij een van de twee beschikbare stadsloketten in de gemeente Den Haag.

o Stadhuis Spui
o Stadskantoor Leyweg

U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken. Alle gegevens van de werkgever zijn al ingevuld en u vult deze aan met gevraagde en relevante gegevens van uzelf. Bij het inleveren dient u zich wel te kunnen identificeren. Het is overigens mogelijk onder bepaalde voorwaarden anderen te machtigen de aanvraag in te dienen. U ondertekent de aanvraag en betaalt het verschuldigde bedrag van €41,35. Dit kan via pinnen en alleen op het stadhuis contant.

Justis.nl gaat aan de slag

De snelste manier een Bewijs van Goed Gedrag te krijgen, is wanneer de aanvrager geen strafblad heeft. De VOG wordt dan altijd toegekend. Justis haalt de benodigde informatie uit het Justitieel Documentatiesysteem voor binnenlandse vergrijpen, maar kan ook internationaal gaan zoeken.

Het screeningsprofiel

Wat van essentieel belang is bij de beoordeling van gedrag, is het beroepsgebied waar de kandidaat werknemer komt te werken. Dit wordt aangegeven door de werkgever en men noemt dat het screeningsprofiel. Het kan immers zijn dat men wel degelijk een strafblad heeft, maar dat deze geheel niets te maken hebben met de beoogde functie. In principe zijn er 8 van deze screeningsprofielen:

Informatie
Geld
• Goederen
Diensten
• Zakelijke transacties
• Proces
• Aansturen organisatie
• Personen

Terugkijktermijn

Standaard wordt er niet verder dan 4 jaar teruggekeken naar mogelijke strafbare feiten, maar er zijn wel wat uitzonderingen, zoals de aard van het misdrijf en de leeftijd van de aanvrager, maar ook de functie zelf. Dat kan oplopen tot wel 30 jaar.

Relevantie

Wat ook meegenomen wordt in de beoordeling is de relevantie van het misdrijf en de functie. Verkeersovertredingen zullen zwaar aangerekend worden voor een beroep als taxichauffeur, maar niet voor de bediening in een restaurant.

Belangenafweging

Tenslotte zal er een afweging plaatsvinden tussen het belang van het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag en het risico voor de samenleving. Zaken als aantal justitiële aanvaringen, ernst van de overtredingen, hoe lang geleden en leeftijd van de aanvrager tellen hierin mee.

Toekenning van de Verklaring Omtrent Gedrag

In een periode van 1 tot 4 weken zal Justis er alles aan doen antwoorden te vinden op de hierboven gestelde vragen en bij een positieve beoordeling krijgt u het VOG per post thuisgestuurd. Niets staat er meer in de weg voor de werkgever in Den Haag om de nieuwe werknemer te accepteren in de gevraagde functie.