Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Wat is een boedelruiming?

Wat is een boedelruiming?

Sharing is caring

Boedelruiming is in het kort het leeghalen of opruimen van de inboedel van een woning of appartement. De vaakst voorkomende situaties waarbij een boedelruiming vereist is, is bij een overlijden. Toch kan het ook gebeuren wanneer huurders plots zijn verdwenen en al hun hebben en houden hebben achtergelaten. In dat geval kan de verhuurder een bedrijf inschakelen om de inboedel leeg te halen. In sommige gevallen schakelen mensen ook een bedrijf in boedelruiming in wanneer ze gaan verhuizen, maar niet de tijd hebben om alles zelf te regelen.

 

In het geval van een overlijden zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning van de overledene. Maar omdat nabestaanden in een rouwperiode zitten en ze vaak al genoeg aan hun hoofd hebben met het regelen van de uitvaart of begrafenis, schakelen ze hier vaak een specialist in. Zo vind je tal van boedelruimers die je kunt inhuren en die meteen ook de woning klaar maken voor verkoop of verhuur.

Wat gebeurt er bij het opruimen van een inboedel?

Bedrijven die aan boedelruiming doen kunnen worden ingezet voor het leeghalen van volledige woningen of appartementen. Indien gewenst zorgen ze er ook voor dat de woning kraaknet wordt achtergelaten zodat het meteen kan worden overgedragen aan de volgende bewoners. Bij het leeghalen van de inboedel kan meteen ook een onderscheid worden gemaakt tussen de spullen die bewaard moeten worden en dewelke mogen worden weggegooid. Daarom komen er ook vrachtwagens en containers aan te pas op de dag van de boedelruiming. In sommige gevallen kunnen ze ook kleine reparatiewerken uitvoeren zoals het dichtmaken van gaten in de muur of het slopen van vervallen bijgebouwen.

 

Volledige opruiming van inboedel of gedeeltelijk

Hoewel opruim bedrijven het vaakst worden ingezet voor een volledige opruiming, dit wil zeggen een volledige woning, kan het ook voorkomen dat er enkel bepaalde ruimtes moeten worden opgeruimd. Denk aan een garage, een kelder of een zolder die vol spullen staat die weg mogen zodat de ruimte opnieuw kan worden ingericht.

Waarom een specialist inschakelen?

De belangrijkste reden waarom je een specialist zou inschakelen voor dergelijke opruimwerken is het besparen van kostbare tijd. Specialisten ruimen een volledig inboedel op in vaak minder dan een dag. Zo bespaar jezelf veel tijd. In het geval van een overlijden, kan het zelf opruimen een emotioneel (te) moeilijk proces zijn.