Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Alternatief wonen in Nederland

Alternatief wonen in Nederland

Sharing is caring

Er zijn tot 2030 845.000 nieuwe woningen om de woningnood terug te dringen. Momenteel is er een tekort van 331.000 woningen, hoe lossen we dit als maatschappij op? Aangezien huren steeds prijziger wordt en niet iedereen een woning kan kopen, ontstaan er steeds meer nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan tiny houses, chalets of woonboten. Ook steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om met meerdere personen in één woning te wonen. Een soort studentenhuis voor werkend Nederland. Klinkt dit voor jou niet als muziek in de oren, kies er dan voor om een huis te kopen bij Van der Eijken Makelaardij.

Tiny houses

Tiny houses worden in Nederland steeds populairder, ze bieden namelijk een oplossing voor de huidige woningcrisis. Daarnaast is deze oplossing ook nog eens milieuvriendelijk en betaalbaar. Het is mogelijk om gebruikte zeecontainers om te bouwen tot woonruimtes. De containers worden dan als legoblokjes samengevoegd en zo wordt een woonruimte gecreëerd. Tiny houses verschillen erg in prijs, zo kun je ze kopen vanaf €15.000,-, hierna is de ‘sky the limit’. Er zijn al gevallen bekend waar de kosten even hoog zijn als die van een normaal rijtjeshuis. 

Gezamenlijk huren

Waar je normaal voor een degelijk huis al €1.000,- of meer per maand betaalt aan huur kun je nu een kamer van dit huis huren voor een deel van de totale huurprijs. Ook alle andere maandelijkse kosten zijn te delen. Zo betaal je een stuk minder voor de  inboedelverzekering, internet en telefonie, energiekosten en ook het eten kun je gezamenlijk betalen. Het leuke van samenwonen met meerdere personen is dat je nooit alleen bent, ook kun je afspreken om samen of eens per week te koken.

Het wonen op een woonboot

Waar in sommige steden al geen kamers of appartementen meer beschikbaar zijn, kun je nog kiezen om een kamer of een gehele woonboot te huren. Het is niet veel anders dan een normale studio of kamer. Je woont hier alleen of met meerdere mensen. Daarnaast zal iedereen geïnteresseerd zijn wanneer jij vertelt op een woonboot te wonen.

 

Woon jij alleen of met meerdere personen maar vinden jullie of jij de maandelijkse lasten te hoog? Besluit dan samen het huis beter te isoleren of te verduurzamen! Zo kun je flink besparen op de maandelijkse kosten en dit geld besteden aan leuke uitjes!