Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Overheid en semi-overheid / Tips voor een professioneel kantoor

Tips voor een professioneel kantoor

Sharing is caring

Veel bedrijven en ondernemers hebben een kantoor. Er worden hier ook in veel gevallen klanten, business partners en werknemers ontvangen. Het is dus erg belangrijk dat je een professioneel kantoor hebt. Zo creëer je een fijne en professionele werkruimte voor jou en je werknemers en straal je een goed beeld uit naar klanten en businesspartners die langskomen. Als je een vies, chaotisch kantoor hebt reflecteert dat namelijk niet bepaald goed op je bedrijf, maar hoe kan je dan een professioneels kantoor bereiken? Wij gaan je daar in dit artikel meehelpen door een aantal tips te geven.

Inrichting

Het begint bij de inrichting, want met een leeg kantoor kom je niet heel ver. Bij het inrichten van je kantoor is het belangrijk dat je rekening houdt met comfort en uiterlijk maar dat het ook praktisch is. Probeer in de huisstijl van je bedrijf te blijven en probeer uit te stralen met je kantoor hoe je als bedrijf gezien wilt worden. Je kan voor in je kantoor ook meubels op maat laten maken, je kan voor interieurbouw in Raamsdonksveer bijvoorbeeld bij Anselm Oome terecht. Bij het inrichten denk dan buiten de meubels ook aan decor. Hier en daar een plant neerzetten of iets aan de muur hangen brengt gelijk wat sfeer in het kantoor. 

Ben georganiseerd

Het is belangrijk dat je kantoor netjes en georganiseerd is. Denk bijvoorbeeld aan kabels. rondslingerende USB-kabels en opladers van telefoons of andere devices geven snel een rommelig effect. Dit kan je makkelijk oplossen door een opbergdoos te kopen ook kun je allerlei accessoires kopen voor het opbergen en verstoppen van kabels. Ook heb je accessoires om te voorkomen dat de kabels door elkaar komen. Je kan het kantoor ook meer organiseren door rekeningen, rapporten en facturen op te bergen in mappen. Probeer in het algemeen zoveel mogelijk dingen een vaste plek te geven en netjes op te bergen. Dit geeft gelijk een meer geordende en professionele uitstraling, ook werkt het fijner en overzichtelijker. 

Schoonmaken

Je wilt natuurlijk ook geen vies kantoor. Dit is voor niemand prettig en het is niet erg professioneel. Zorg dat iedere dag de afwas bij wordt gehouden en dat er iedere week over de bureaus, tafels enzovoort, een doekje wordt getrokken. Let ook op dat de vuilniszakken worden verwisseld en dat er regelmatig wordt gestorfzuigd. Je kan dit schoonmaken aan jou en je werknemers overlaten of je een schoonmaker inhuren.