Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Wel of geen eigen boot kopen?

Wel of geen eigen boot kopen?

Sharing is caring

Je hebt er vast weleens over nagedacht om een eigen jacht of boot aan te schaffen. Veel mensen in Nederland hebben deze droom. Het hebben van een eigen boot kan namelijk heel leuk zijn en veel voordelen met zich mee brengen. Toch komen er ook wat nadelen bij kijken. In dit artikel wordt er gekeken naar de voor- en nadelen zodat jij een goede afweging kunt maken. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent!

De grootste voordelen van een eigen boot bezitten

Laten we met de voordelen beginnen, want het aanschaffen van een boot heeft nogal wat voordelen. Even lekker varen is namelijk het perfecte dagje weg. Of je nou rustig gaat varen en van de natuur gaat genieten of dat je de ruwere zee op wilt, het kan allemaal wanneer je een eigen boot hebt. Ook kun je gaan vissen als je een eigen boot hebt. In plaats van alleen of met je gezin, kun je ook je vrienden uitnodigen voor een gezellig boottochtje op een mooie zonnige dag. Is weer eens wat anders dan iedere week in dezelfde achtertuin op de koffie! Je merkt het al, genoeg voordelen! Wanneer je al om bent, kan je een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers

De nadelen van een eigen boot hebben

Buiten de voordelen zitten er ook nadelen aan het hebben van een eigen boot. Zo heeft een boot aardig wat onderhoud nodig. Dit kan veel tijd kosten of erg duur zijn. Ook ben je geld kwijt aan stalling in de haven en eventuele reparaties. Wanneer je heel vaak gaat varen, zijn deze kosten het waard. Op het moment dat je niet heel vaak vaart, kan het zonde zijn om zoveel geld te moeten betalen. Ook wordt een boot in de winter doorgaans amper gebruikt. Alleen bij lekker weer heeft een boot echt meerwaarde. Varen bij vriestemperaturen is namelijk niet alleen onaangenaam, het kan ook gevaarlijk zijn. Je hebt dus niet het hele jaar door plezier van je boot.