Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Waarom kiezen voor een sapjeskuur?

Waarom kiezen voor een sapjeskuur?

Sharing is caring

Een sapjeskuur kan je helpen een begin te maken met positieve veranderingen in je leven. Het drinken van vers sap is een fantastische manier om vitaminen en mineralen in je lichaam te krijgen. Het is inderdaad super gemakkelijk om thuis je eigen sappen te maken zodat je totale controle hebt over wat er in gaat, maar je kunt ook superfoodguru benaderen als je daar geen zin in hebt en een willekeurig koud geperst sapje kiezen dat je lekker lijkt. Hun sappen worden gemaakt van hele vruchten en groenten, wat betekent dat elke voedingsstof intact is en gemakkelijk te verwerken is voor je lichaam. Deze groenten en fruit zijn allemaal gecertificeerd biologisch, zodat je zeker bent dat je de best mogelijke ingrediënten krijgt. De sappen worden ook koudgeperst, wat betekent dat de vloeistof wordt gewonnen door hoge druk uit te oefenen, zodat het sap niet oxideert of verhit raakt. Sap maken helpt je ook gewicht te verliezen als dat je doel is. Daarnaast laat vers sap je zo veel beter voelen dan het junk food waartoe we ons vaak wenden als we gestrest of verveeld zijn. 

Sap als detox

Sapjeskuren helpen je lichaam te ontgiften en kunnen gebruikt worden als basis voor gezonde eetgewoonten. De sapkuur waarbij je 3 tot 10 dagen lang alleen maar rauwe sappen consumeert kan een geweldige manier zijn om je lichaam te ontgiften en je organen rust te geven. Het zijn ook perfecte uitgangspunten om je voedingsgewoonten te veranderen. Je wordt je ten volle bewust van wat de voedingsmiddelen zijn die goed en slecht voor je zijn door je tijdens het hele sapkuur-proces te beperken. Je hebt ook de tijd om uit te zoeken welke voedingsmiddelen je uit je dieet moet toevoegen of weghalen om voortaan zo gezond mogelijk te eten. 

Reinigen en ontgiften   

Een zevendaagse kuur is de ideale manier om een sapdieet in je dagelijkse routine op te nemen. Het helpt om een nieuwe reeks routines in te stellen en kan in elk jaargetijde gedaan worden. Reinigingen kunnen zowel 's morgens of 's middags als 's avonds gedaan worden, afhankelijk van wanneer je je het meest futloos voelt. Het is belangrijk om dingen eenvoudig te houden en bij het reinigen alleen sappen te drinken gedurende ongeveer zes uur per dag. Je zult meer energie hebben naarmate je langer reinigt. Het lichaam heeft de neiging tijdens kuren snel vet te verbranden en dit maakt een grotere energie-output mogelijk dan normaal. Je zou je geweldig moeten voelen als je de kuur voltooid hebt.