Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Fiets kopen in Den Haag | City Bikes

Fiets kopen in Den Haag | City Bikes

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 11:00 – 18:00
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 11:00 – 18:00
Donderdag 11:00 – 18:00
Vrijdag 11:00 – 18:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

Adres

Straat Admiraal de Ruyterweg 24A
Postcode 3031 AC
Stad Rotterdam
Telefoon 010-7171866
Email [email protected]
Website City-Bikesnl ervaringen
Diensten Herenfietsen | Damesfietsen | Damesfietsen | Transportfietsen | Kinderfietsen | Meisjesfietsen | Jongensfietsen | Vouwfietsen | Accessoires | |

Fiets kopen in Den Haag

Net als in elke andere stad in Nederland is ook Den Haag, of ’s- Gravenhage, vergeven van de fietsen. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat welhaast iedereen fietst, maar vooral ook omdat je in een drukke stad met de fiets vaak sneller ergens bent dan met de auto of het openbaar vervoer.. Voor de gemiddelde Hagenees zal er misschien nog wel een andere reden zijn voor het gebruik van de fiets, want wat is er heerlijker dan op een zonnige dag een tochtje naar het strand te maken. Voordat je echter kunt gaan fietsen, zal je er toch eerst eentje moeten aanschaffen. Ging je vroeger daarvoor naar de plaatselijke fietsenboer, tegenwoordig zijn er ook online mogelijkheden tot het kopen van een nieuw rijwiel. Beide manieren van aankoop hebben zo hun voordelen en hun nadelen, die allemaal mee zullen tellen als u aan een nieuwe fiets toe bent.

Fietsenwinkels in Den Haag

Een eenvoudige zoekopdracht naar het aantal fietsenwinkels in Den Haag leert ons dat er zo’n 20 fietsenzaken te vinden zijn, verspreid over de gehele stad. Voor online fietswebshops is het natuurlijk helemaal niet belangrijk waar deze gevestigd zijn, toch is het handig te weten dat er een behoorlijk aantal te vinden zijn in Den Haag en omstreken. City-Bikes.nl in Rotterdam is daarbij één van de bekendste en snelst groeiende in Nederland. Hierbij dient vermeld te worden dat City-Bikes.nl exclusief online is ondanks het feit dat u uw fiets mogelijk zelf kunt afhalen bij het in Rotterdam aanwezige magazijn. Er is namelijk nog een derde optie mogelijk: de tastbare fietsenwinkel die ook online fietsen verkoopt. Je koopt dan de fiets online, maar haalt hem zelf op bij de fietsenzaak en kunt zo profiteren van de voordelen van beide methodes van aanschaf.

City-Bikes.nl heeft de ideale stadsfiets voor u!

Je kunt een fiets hebben voor allerlei doeleinden en voor elk daarvan gelden dan weer net iets andere vereisten. Zo hangt het bijvoorbeeld af van de afstanden die je fietst welk model het beste voldoet. Het maakt soms ook een groot verschil of je de fiets voor je werk gebruikt, louter recreatief of een combinatie van beiden. Het kan zelfs wat uitmaken of je op het platteland woont of bijvoorbeeld in een drukke stad als Den Haag. Gelukkig heeft het online aanbod van City-Bikes een zo grote variatie, dat er eigenlijk altijd wel iets te vinden is voor iedere fietsenliefhebber.

Welke fiets waarvoor?

Laten we eens door de mogelijkheden fietsen om te zien welk rijwiel er het beste geschikt is voor de een of andere taak. • Stadsfiets voor het alledaagse Het gaat hier om fietsen voor korte afstanden naar het centrum, de sportvereniging en voor de boodschappen. Het is de fiets die je pakt als je even iets moet doen. De vereisten voor een dergelijke fiets zijn niet al te hoog. Goede remmen en licht zijn altijd noodzaak, maar versnellingen eigenlijk niet eens. Wat remmen betreft kun je zelfs al uit de voeten met terugtrapremmen, deze zijn goedkoper dan hand- of trommelremmen. Wat je wel mag verwachten is enige robuustheid, een rijwiel die tegen een stootje kan. Zo kan een kettingkast een hoop ellende en vooral onderhoud schelen. Verder is de aanwezigheid van een voordrager tegenwoordig erg populair, een beetje het bakfietsidee dus. Geen gedoe met snelbinders achterop, je kunt je boodschappen en sportspullen gewoon voor in de bak gooien, superhandig! In principe doet de Spirit Cargo serie uitstekend aan deze criteria. Dit soort fietsen wordt ook wel transportfiets genoemd. • De fiets naar het werk In principe gaat het hier om een goede, degelijk, volledig uitgeruste fiets, waarbij het fietsen zelf zo soepel mogelijk moet verlopen. We zeggen dat erbij omdat je natuurlijk niet compleet bezweet en uitgeput op je werk wilt verschijnen. Een dergelijke fiets is dan ook wat hoger in kwaliteit dan de alledaagse variant en dat heeft dan weer te maken met het feit dat je niet om de haverklap met stukken wilt komen te staan. Overbodig te vermelden eigenlijk dat City-Bikes dat niet wenst voor al haar fietsen en dat is dan weer afhankelijk van de gebruiker zelf, nietwaar? Wat verder belangrijk is, is de afstand die er gefietst dient te worden. Bij grotere afstanden is een versnelling erg gemakkelijk, zeker als het waait en dan wil het nog wel eens in Den Haag, zo vlak aan de kust. Er zijn in principe twee soorten versnellingssystemen: naafversnellingen en de derailleurversnelling. De eerste is in de fiets ingebouwd, de tweede lig tegen het achterwiel aan; de eerste vergt niet veel onderhoud en is redelijk robuust, de tweede vergt veel meer onderhoud en er moet heel zorgvuldig mee worden omgegaan. Voor de naafversnelling heeft City-Bikes de Spirit Strong serie, voor fietsen met een derailleur de Spirit Regular serie.

De recreatieve fiets
In deze categorie vallen alle fietsen die gebruikt worden als recreatiemiddel en dat uit zich vooral in op snelheid afgestelde modellen, de racefiets dus. Vanuit Den Haag heeft men dan de mogelijkheid om door het Groene Hart een route uit te zetten of de duinen te overwinnen. Versnellingen zijn hier een absolute must en City-Bikes heeft hierin twee uitstekende fietsen beschikbaar: de Herez Racer zwart of rood met maar liefst 21 versnellingen.

Je kunt niet meer om een elektrische fiets heen!

In ons steeds drukker wordende landje is de fiets een bijzonder handig vervoermiddel. Worden de afstanden wat groter, dan kan de hulp van een elektrische ondersteuning de uitkomst bieden om bijvoorbeeld veel sneller dan met de auto op het werk te komen. Een ander motief om een elektrische fiets aan te schaffen heeft te maken met leeftijd. Voor ouderen zal de bezigheid van fietsen steeds moeilijker worden, maar met een beetje ondersteuning kan men tot op hoge leeftijd deze gezonde activiteit blijven doen.  

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo