Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Van huis naar smart home

Van huis naar smart home

Sharing is caring

De term smart home komen we steeds vaker tegen. Een slim huis waar bijna alles geautomatiseerd is en met elkaar samenwerkt. Klinkt heel erg leuk, maar wanneer je niet het juiste systeem kiest kan het wel eens lastig worden om het te realiseren. Niet alle merken electronica werken namelijk met elkaar samen. Als je wilt beginnen met een smart home is het belangrijk om een juiste basis te kiezen. Of een basis waar veel producten met samenwerken. Grotere merken, zoals Google en Philips is een veilige optie om mee te beginnen. Andere merken willen namelijk altijd met de grotere spelers samenwerken. 

Start simpel met smart lampen

Een veilige manier om te beginnen met een smart home is door te starten met smart lampen. Door het aanschaffen van een philips hue starterspakket start je met een klein aantal lampen, een hub en eventueel een accessoire. Na de eenvoudige installatie van het pakket kun je beginnen met de configuratie in de app. Wanneer alles naar behoren werkt is de eerste stap richting een smarthome gezet. De slimme verlichting kun je ook altijd verder uitbreiden met meer lampen en accessoires. Zo zijn er lampen voor buiten, maar ook prachtige Philips hue plafondlampen verkrijgbaar. Het grote assortiment zorgt ervoor dat iedereen wat te kiezen heeft. 

Uitbreiden met andere slimme producten

Een smart home stopt niet bij het installeren van slimme verlichting. Tegenwoordig zijn er zoveel slimme producten verkrijgbaar dat je alles in je huis wel smart kunt maken. Kies voor een slimme speaker wanneer je alles met je stem wilt bedienen en een persoonlijke assistent wilt. Laat de temperatuur in huis automatiseren door een slimme thermostaat. Of zie overal wie er voor de deur staat met een slimme deurbel. Een smart home eindigt niet bij het kopen van een product. Door het laten samenwerken van verschillende producten wordt je huis een smart home.