Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Sharing is caring

Een huis verkopen zonder makelaar. Dat klinkt voor vele meeste mensen misschien ingewikkeld en moeilijk. Maar is dat wel zo? En hoe kun je dit het beste aanpakken? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp, en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Zonder makelaar en kosten!

Uiteraard zal het je flink wat geld gaan schelen zonder makelaar. Want als je er geen een hebt zal je hem logische wijs ook niet hoeven te betalen. En ook gebeurt het vaak genoeg dat een makelaar jou huis op een gegeven moment niet meer als zijn/haar prioriteit ziet. Dat is doodzonde, want hierdoor duurt het als maar langer voor je woning verkocht zal worden. Maar hoe moet je nu zelf deze taken uit gaan voeren als je je huis gaat verkopen zonder makelaar?

Maak je huis bereikbaar voor een breed netwerk

Allereerst is het slim om je huis bereikbaar te maken voor een breed netwerk. Dit doet je heel gemakkelijk tegenwoordig. Denk aan Marktplaats en/of Funda. Deze sites zijn bekend bij vele mensen en dus zullen mensen snel op deze sites terecht komen, wanneer zij opzoek zijn naar een woning. Naast deze twee sites, is het ook mogelijk een eigen site op te richten. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. De impact hiervan is erg groot. Want mensen bezoeken nu een site waarop alleen jou huis te zien is, en niet meerdere huizen. Ook dit is weer een groot voordeel van een huis verkopen zonder makelaar. Een eigen site maken kan je doen via verschillende bedrijven/websites. Voorbeelden daarvan zijn: Webnode, Wix, en Weebly. Via deze sites kan je gemakkelijk en gratis een website oprichten. Plaats vervolgens op je site foto’s of video’s van je woning, en zorg daarbij dat de afbeeldingen duidelijk zichtbaar zijn en uiteraard vanuit een mooie hoek zijn genomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het uitzicht op de achtergrond. Deze aspecten zullen zeker meespelen in de manier waarop mensen zullen gaan kijken.

Maak je huis bereikbaar voor een breed netwerk

Een ander belangrijk iets is de staat van uw huis op de sites. Zorg ervoor dat je voordat je de foto’s gaat nemen, orde creëert, zodat mensen geen rommelig beeld krijgen. Ook zorgt dit ervoor dat de ruimtes die afgebeeld zijn, luchtiger en ruimer overkomen. Deze tips zullen er allemaal voor gaan zorgen dat je sneller succes zal hebben bij de verkoop. Maar er is nog één ding bij een snel huis verkopen zonder makelaar, dat je flink zal gaan helpen, en dat is simpelweg je eigen netwerk. Iedereen heeft wel een eigen netwerk opgebouwd in de loop van de jaren. Denk hierbij aan vrienden, familie, en kennissen. Vraag bijvoorbeeld eens rond in je vriendenkring of iemand nog een kennis heeft die opzoek in naar een woning. Of misschien heb je wel iemand in je familie die een groot netwerk heeft op bijvoorbeeld zakelijk gebied. Vraag aan diegene of hij/zij je wellicht wilt helpen met de promotie van je woning.

Sociale media kan ook een super promotiekanaal zijn

Maar ook sociale media speelt de laatste tijd erg mee. Iedereen heeft tegenwoordig wel een account op bijvoorbeeld Instagram en/of Facebook. Dit is ideaal om jou huis op te presenteren! Maak hier dus gebruik van. Bijvoorbeeld door de foto’s van je huis op je story te plaatsen. Mensen zullen deze story’s zien, en mogelijk doorsturen naar kennissen die opzoek zijn naar een woning. Zo zie je dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn dan dat het klinkt. Zelf je huis verkopen zonder makelaar is mogelijk, als je maar bepaalde trucjes hanteert. Bedankt voor het lezen van deze blog. Hopelijk ben je hierdoor een stukje wijzer geworden betreft het onderwerp. Succes met de verkoop van je huis.