Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / 3 opties om de zon buiten te houden

3 opties om de zon buiten te houden

Sharing is caring

De zon is natuurlijk heel aangenaam, maar soms kan de zon ook vermoeiend zijn. Vooral als het direct in het huis schijnt en het te warm maakt binnen. Bovendien kan fel licht in huis hinderlijk zijn. Het schijnt bijvoorbeeld in je ogen als je aan het werk bent of het valt naar binnen als je net lekker een boek aan het lezen bent. Gelukkig zijn er veel manieren om je tegen de vervelende zon (en hitte) te beschermen. Hier zijn 3 tips om jezelf tegen de zon te beschermen!

 

Optie 1: Plaats een zonnescherm

Een zonnescherm op maat kan boven de ramen opengeklapt worden om de zon buiten te houden. Er zijn verschillende soorten zonneschermen. Het bekendste zonnescherm is de klassieke rechte luifel, maar je ziet ook vaak markiezen langs de straat. Een zonnescherm laat heel weinig zonlicht door en zorgt op deze manier voor schaduw binnen het huis. Het bedekt echter niet het hele raam, zodat er toch nog wat warmte en licht in het huis kan komen en zodat je nog steeds lekker naar buiten kunt kijken. 

 

Optie 2: Pergola zonwering

Heb jij een mooie pergola in de tuin? Met een pergola kun je optimaal genieten van het terras, zeker als je kiest voor pergola zonwering. Met pergola zonwering bedek je deels of helemaal jouw pergola, waardoor je overdag lekker in de schaduw kunt zitten. Hierdoor voorkom je dat het te heet wordt onder de pergola en heb je ook geen last van felle zonnestralen die in je ogen schijnen. Pergola zonwering is natuurlijk ideaal voor zonwering, maar kan ook gebruikt worden als terrasoverkapping of voor een overkapping bij een serre. 

 

Optie 3: Veranda zonwering

Met zonwering op de veranda kun je schaduw geven op je terras, balkon of serre. Op deze manier kun je de warmte en lichtintensiteit in je tuinkamer zelf regelen. Veranda zonwering is in bijna elke situatie zichtbaar, vooral als je veranda is voorzien van een glazen dak. Denk daarom goed na over de kleur van jouw veranda zonwering. Je kunt ervoor kiezen om de kleur af te stemmen met andere kleuren in de tuin, of je kiest voor een simpele kleur die niet opvalt, zoals bijvoorbeeld beige. 

Inhuisplaza verkoopt raamdecoratie en zonwering Den Haag, Rotterdam en veel andere plaatsen in Noord- en Zuid-holland. Neem gerust een kijkje op de website van inhuisplaza.nl.