Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Wat kost een meisjesfiets?

Wat kost een meisjesfiets?

Sharing is caring

Over het antwoord van bovenstaande vraag kunnen we kort zijn: een meisjesfiets kost geld. Overigens gaat dat ook op voor een jongensfiets, een herenfiets, een damesfiets, een sportfiets, een vouwfiets, een elektrische fiets en zelfs een fiets zonder wielen, de hometrainer. Maar goed, dat het geld kost wist je al, maar de mogelijke koper van een meisjesfiets wil natuurlijk graag weten hoeveel men precies kwijt is en dat is dan ook waarom we zo vaag zijn. Je hebt namelijk meisjesfietsen in allerlei prijsklassen, hoewel we misschien wel enige indicatie kunnen geven van de bodemprijs en het topbedrag. Daarbij kunnen we wat specifieker kijken wat je voor je geld krijgt. Wat uiteraard wel van belang is, is het simpele feit dat een fiets veilig en stevig genoeg is om op te fietsen.

De laagste prijzen voor een meisjesfiets

Een hele goede reden om niet al te veel geld te willen uitgeven aan een nieuwe kinderfiets voor je dochter is het feit dat kinderen groeien. De grootte van kinderfietsen wordt gemeten in inchmaten, de diameter van de wielen. Die is dan weer direct verbonden met de lengte van de zitbuis en de lengte van het binnenbeen van het kind. Vooral die laatste groeit voortdurend en zo moeten die andere maten meegroeien, ergo een nieuwe meisjesfiets om de zoveel jaar, vaak niet meer dan twee. In de loop van de gehele jeugdperiode kan dat aardig in de centen gaan lopen, dus zoekt men vaak naar goedkope oplossingen. De beste manier om dat te verkrijgen is een aankoop online van een B-merk fiets. Zo ben je voor een 12 inch fiets hooguit €150 kwijt en voor de wat grotere maten niet echt veel meer dan €200-€300. Overigens zijn B-fietsen relatief goede fietsen, alleen van een wat onbekender merk. Als alternatief kun je natuurlijk ook voor een tweedehands fiets gaan en nog goedkoper uit zijn.

De duurdere meisjesfietsen

Logischerwijs kunnen we hier stellen dat een aankoop in een fietsenwinkel van een bekend A-merk zeker de prijs op zal drijven. Dit bijvoorbeeld merken als Batavus, Giant, Gazelle, Cortina en Sparta om er maar een paar te noemen. Uiteraard geldt hier ook dat kleinere fietsen lager geprijsd zijn dan de grotere modellen. Voor een 12 inch fiets, dat is de kleinste maat gewone fiets, ben je al bijna €200 kwijt, terwijl je voor de 20-24 inch modellen zo rond de €400 moet neerleggen. Om eerder genoemde redenen is dat toch erg veel voor een fiets die maar een beperkte tijd gebruikt kan worden.

Opties voor de gebruikte meisjesfiets

Hoewel kinderen niet altijd even zuinig met hun fiets omgaan, is het verstandig ze bij te brengen dat wel te doen, zeker als het om een wat duurder type gaat. Hoe beter de fiets, nadat je dochter eruit gegroeid is, hoe meer je ervoor kunt krijgen op de tweedehands markt. Dat kan dan weer een deel uitmaken van de prijs voor de volgende in de serie meisjesfietsen voor je dochter. Een andere optie is natuurlijk het hebben van meerdere dochters in opeenvolgende leeftijdscategorieën, zodat de fietsen doorgegeven kunnen worden.