Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / De beste elektrische fiets van 2020

De beste elektrische fiets van 2020

Sharing is caring

Oh boy, en dat zeggen we niet voor niets. Jazeker, er zijn testen en vergelijkingsonderzoeken geweest voor elektrische fietsen in 2020 en voor een zo eerlijk mogelijke beoordeling moet je op zoek gaan naar de onderzoeken van onafhankelijke organisaties. Dat zijn bijvoorbeeld de Consumentenbond, Radar, Kassa, ANWB, de Fietsersbond en zelfs enkele kranten en magazines. Om echter tot de beste e-bike uit 2020 te komen, moet je ook heel nauwkeurig weten waarop precies getest is of dat men uitgaat van een algemene indruk. Verder hoeven we de consument er nauwelijks op te wijzen dat elke verkoper van elektrische fietsen hoogstwaarschijnlijk wel één of meerdere vermeldingen hierover op de website heeft staan. Het zal je nauwelijks verbazen dat daarbij het eigen merk regelmatig als beste uit de bus komt, eventueel aangepast op specifieke criteria om het iets meer waar te laten lijken.

Wat is er van belang bij het testen van een elektrische fiets?

Voor we wat resultaten gaan benoemen, willen we eerst wat van die testcriteria aangeven. Dat is niet alleen van belang voor de vergelijkingstesten, maar handig voor jou als consument. Indien je namelijk een nieuwe e-bike wilt aanschaffen, vind je juist daarin de elementen waar je het meest op moet letten. • Accu Deze bepaalt in principe het scala van ondersteuningsfactoren van een elektrische fiets. Van belang is de sterkte ervan, gemeten in Volt, en het vermogen, af te staan aan de motor, tezamen met de actieradius. Ook de snelheid van opladen is belangrijk, de uitneembaarheid en de levensduur. • Motor Over het algemeen wordt de middenmotor als beter beoordeeld dan een voorwielmotor of een achterwielmotor. De belangrijkste te geven waarde is die van vermogen in Watt en bepaalt de sterkte van de motor. • Computer en display Hiermee kun je de opties van ondersteuning instellen in hopelijk een overzichtelijke en gemakkelijke wijze. Daarnaast worden elektrische fietsen op dezelfde onderdelen als gewone fietsen, zoals constructie, design, veiligheid, rijgedrag, materialen en natuurlijk de prijs.

Daar gaan we dan!

Volgens de ANWB was de e-bike van het jaar 2020 de Trek Allant+ 7, met eervolle vermeldingen de Stella Bergamo BPD, de Gazelle Ultimate C8+ HMB en de Koga Pace BO5 Tokyo Edition. Merkwaardig genoeg komt de Trek Allant in de 2021 test van de Consumentenbond pas op de 11e plaats………van de geteste Trek fietsen. Deze e-bike heeft een uitstekende Bosch Performance Line CX middenmotor ( en dat is topklasse) en een accucapaciteit van 500 Wh (ook dat zit in de bovenste klasse). Hiermee wordt de elektrische ondersteuning gewaardeerd met een uitstekende 8,1 en dat is echt goed. De prijs ligt rond de €3500 In een vergelijkingstest van de Consumentenbond zelf, gepubliceerd in mei 2021, zien we maar liefst 6 elektrische fietsen met een hoge, algemene score van 8,2: • Cube Touring Hybrid Pro 625 / €2750 • Kalkhoff Endeavour 5.B Advance + 625 Wh / €3800 • Kalkhoff Image 5.B Belt BSX 625 Wh / €4000 • Dutch ID Phantom 65 625 Wh (TR Belt) / €4300 • Flyer Gotour6 5.00 625 Wh / €3900 • Flyer Gotour6 7.93 625 Wh / €4450 Twee dingen die opvallen: allemaal dezelfde output van de motor en allemaal bijzonder aan de prijzige kant. Wat wij toekomstige eigenaren aanraden, is je gewoon eens te verdiepen in vooral de eigenschappen van accu en motor om meer begrip te krijgen van wat een fiets elektrische maakt. Dit verhoogt je algemene kennis en daarmee kun je waarschijnlijk een gerichtere keuze maken.