Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / De stad op je eigen fiets ontdekken met dit item

De stad op je eigen fiets ontdekken met dit item

Sharing is caring

Wanneer het mooi weer is gaat heel Nederland de deur uit. Het zonnetje schijnt en jonge kinderen gaan buiten spelen, naar het zwembad of naar de speeltuin. Jongeren en volwassenen genieten van het zonnetje op een terras of gaan in een parkje zitten en houden een picknick. Ouderen zitten rustig buiten op hun balkon of in de tuin. Kortom: iedereen geniet als ze zomer in aantocht is! Wanneer het mooi weer is, is het ook een uitstekend moment om een nieuw dorpje of stad te ontdekken. De gezellige drukte zorgt namelijk voor een leuke sfeer. Boetiekjes of winkels bezoeken, een ijsje eten op een bankje of simpelweg lopen door de stad. Het ontdekken van nieuwe, onbekende plekjes zijn voor veel mensen een leuke activiteit. Wanneer het buiten mooi weer is kiezen de meeste mensen om dit op de fiets te doen. Op deze manier pak je namelijk alle zonnestralen mee! In dit artikel geven wij je een aantal tips over hoe je op je fiets een nieuwe stad het beste kunt ontdekken. Hierbij geven we je advies over hoe je met gemak een fietstocht aangaat!

Een stad op fietsafstand

Wanneer je dicht bij een leuke stad woont die je nog niet zo vaak hebt bezocht, kun je ervoor kiezen om gewoon je fiets te pakken en op pad te gaan. Zoek van tevoren op bijvoorbeeld het internet naar leuke fietsroutes of ga op de dolle roes een fietstocht beginnen. Je kunt er ook voor kiezen om ouderwets de verkeersborden te volgen. Onderweg kom je vast langs leuke wegen. Het is handig om voor tijdens je reis genoeg drinken mee te nemen. Zo weet je zeker dat je goed gehydrateerd blijft tijdens de hete zomerdagen. Daarnaast is het ook verstandig om wat eten mee te nemen, je weet namelijk niet hoelang je weg blijft of waar je terecht gaat komen. Het is handig om al je benodigdheden in een fietstas te doen. Op deze manier zit je niet vast aan een tas of rugzak die je telkens moet dragen. Ook een fietsmand kan een goede oplossing zijn, maar deze wordt al snel te zwaar. Kies daarom een optie die aan jouw wensen voldoet.

Een verre tocht in Nederland

Ook kan het erg leuk zijn om een ander deel van Nederland te ontdekken dan de provincie waar je woont. Afhankelijk van je woonplaats kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de natuurgebieden van Drenthe of de Veluwe te ontdekken. Ook heeft Zeeland mooie fietsroutes, of de ongerepte natuurgebieden in Limburg. Nederland biedt veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Je kunt inspiratie opdoen van het internet, of vraag om advies aan bijvoorbeeld je vrienden of familie. Wanneer je hebt besloten om een fietstocht in een andere provincie te doen, kan het handig zijn om de auto in eerste instantie mee te nemen. Om wel zo veel mogelijk van de natuur te zien en om het mooie weer voldoende mee te maken, kun je je fiets ook meenemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Thule fietsendragers. Ook het merk Pro User fietsendrager zijn goed voor een dagje uit. Deze fietsendragers bieden voldoende steun en veiligheid voor het vervoeren van jouw fietsen. Afhankelijk van het type auto dat je hebt en je wensen, kun je ervoor kiezen op een fietsendrager te plaatsen op je dak, de achterklep of op de trekhaak. Voor ieder wat wils! Op deze manier kun je door heel Nederland reizen, maar kun je wel de mooie natuurgebieden en fietsroutes meemaken op je eigen fiets.

Naast de Veluwe, Drenthe of Zeeland heeft ook onze politieke hoofdstad veel te bieden. Den Haag is een mooie stad om per fiets te ontdekken. Er zijn talloze restaurantjes en terrassen waar je kunt uitrusten van je fietstocht en bovendien heeft de stad een gezellige sfeer door de winkels en culturele aspecten. Neem een kijkje op https://www.den-haag070.nl/blog/ voor alle mogelijkheden en inspiratie die deze stad te bieden heeft. Wordt Den Haag jouw volgende uitstapje?