Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Alles wat je moet weten over een PCR test in Den Haag

Alles wat je moet weten over een PCR test in Den Haag

Sharing is caring

Steeds meer mensen laten PCR testen doen in Den Haag in andere steden bij verschillende testaanbieders. Als dit je ook niet ontgaan is, is het logisch als je hier een aantal vragen over hebt. Dat testen voor het coronavirus bijdraagt aan de veiligheid van de mensen om je heen en jezelf is je inmiddels natuurlijk al bekend. De andere reden dat mensen juist een PCR test in Den Haag laten doen bij een testaanbieder is omdat zij zo een bewijs krijgen dat zij negatief of positief getest zijn. Dat heeft een groot voordeel ten opzichte van testen bij de GGD, waar je dit bewijs niet krijgt.

Wat is een PCR test Den Haag

Een PCR test zoals je die in Den Haag en andere steden kunt laten doen is eigenlijk een afkorting voor een polymerase kettingreactie test. Dit klinkt ingewikkeld, maar waar het op neer komt is dat de test gebruik maakt van een kettingreactie om het genetisch materiaal van het virus op te sporen. De PCR test zoals die in Den Haag en heel Nederland wordt afgenomen wordt ook wel een vermenigvuldiging test genoemd. Als er virusdeeltjes van het coronavirus aanwezig zijn, worden die vermenigvuldigt zodat het coronavirus beter op te sporen is. Dit doet de PCR test voor COVID-19 overigens alleen met genetisch materiaal van het coronavirus en niet met andere ziektes.

Betrouwbaarheid PCR test Den Haag

Over het algemeen geldt dat de PCR test die je kunt laten doen in Den Haag en andere steden wordt gezien als de meest betrouwbare test die we hebben voor het testen op het coronavirus. Dit komt doordat het coronavirus door de vermenigvuldiging methode zelfs kan worden aangetoond als het in mindere mate in je lichaam zit. Dit is dan ook de reden dat veel landen een negatief resultaat verplicht hebben gesteld als extra veiligheidsmaatregel om hun land binnen te komen. Als je op vakantie wilt, is het dus een goed idee om te checken waar je terecht kan voor een PCR test Den Haag.

PCR test Den Haag en resultaten

Wat veel mensen een nadeel vinden aan de PCR test is dat je langer moet wachten op je resultaat dan bij een sneltest het geval is. Houd er rekening mee dat je ongeveer 24 uur moet wachten op de uitslag van je PCR test in Den Haag. De reden hiervoor is dat het onderzoek in een lab wordt uitgevoerd, wat daarom wat meer tijd kost. Het voordeel van een PCR test in het algemeen is dat deze dus wel betrouwbaarder is dan een zelftest of sneltest. Nu ben jij helemaal op de hoogte over het laten afnemen van een PCR test in Den Haag!