Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Welke tips kan ik gebruiken tijdens het solliciteren?

Welke tips kan ik gebruiken tijdens het solliciteren?

Sharing is caring

Zodra je reageert op vacatures in Den-Haag kan dit uiteindelijk leiden tot een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Een sollicitatieprocedure is een spannend proces waarbij er veel op je af komt. Het is dan ook verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Tijdens een sollicitatieproces en een sollicitatie is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Hierbij kun je onder andere denken aan de kleding die je aantrekt. Daarnaast is het slim om voorafgaand aan een sollicitatiegesprek een goede voorbereiding te hebben. In deze blog vertellen we je daar meer over.

Bereid je goed voor

Wanneer je bent uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek is het erg belangrijk dat je jezelf goed hebt ingelezen over het bedrijf. De meeste bedrijven hebben de geschiedenis van het bedrijf of de visie online op de website staan. Zorg dat je deze informatie hebt gelezen en tot je hebt genomen zodat je vragen over deze informatie kunt beantwoorden tijdens het gesprek. Daarnaast is het ook belangrijk dat je nadenkt over eventuele vragen die je gesteld kunnen worden. Zorg voor jezelf dat je ook een aantal vragen terug hebt voor degene met wie je het gesprek voert. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf waar je voor wilt werken.

Zorg voor een representatieve uitstraling

Een ander belangrijk onderdeel waar je energie in moet steken tijdens een sollicitatieprocedure is je uitstraling. Het ligt een beetje aan het soort functie waar je voor solliciteert, maar over het algemeen wordt nette kleding in de meeste bedrijven wel gewaardeerd. Opgestoken haar en make-up voor vrouwen mag natuurlijk maar dient wel representatief te zijn. Een colbertje met een nette broek en schoenen is voor mannen een geschikte outfit. Vrouwen kunnen er voor kiezen om in plaats van een nette pantalon een rok te dragen. Let wel op dat deze niet aan de korte kant is. Wanneer je kiest voor een rok moet je hier altijd een panty onder dragen.