Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / Uw autoruit vervangen in Den Haag, ook op locatie

Uw autoruit vervangen in Den Haag, ook op locatie

Sharing is caring

Een beschadigde autoruit is een probleem waar heel veel mensen op een zeker ogenblik wel eens mee te maken krijgen. We onderschatten dan ook vaak het risico dat de ruit van een auto op een zeker ogenblik schade oploopt. Veel mensen vermoeden dat dit enkel en alleen het geval is wanneer er een ongeval gebeurt, maar dat is niet correct. Wat bijvoorbeeld te denken van schade aan de voorruit door steenslag? Zelfs vandalisme kan er voor zorgen dat een autoruit in die mate wordt beschadigd dat ze verplicht dient te worden vervangen. Is er in uw voorruit een barst ontstaan of is één van de zij- of achterruiten van uw auto volledig stuk? In dat geval laten we u graag kennismaken met de mogelijkheden om voor een autoruit vervangen in Den Haag.

Wanneer is het vervangen van uw autoruit vereist?

Eigenaren van een auto en geconfronteerd worden met schade aan hun voertuig zullen deze zo snel mogelijk willen laten vervangen. Automobilisten zijn immers trots op de auto die ze hebben gekocht. Ze willen dan ook maar wat graag hebben dat deze over de best mogelijke uitstraling beschikt. Dit zorgt er voor dat schade aan de carrosserie in sneltempo wordt hersteld, maar ook schade die ontstaat aan bijvoorbeeld de voorruit. Deze laatste zorgt er echter niet uitsluitend voor dat de uitstraling van de auto negatief wordt beïnvloed, er zijn ook de nodige veiligheidsrisico's aan verbonden. Een barst in de voorruit kan er namelijk zomaar voor zorgen dat de bestuurder geen goed zicht meer heeft op de weg.

Voorruit van gelaagd glas

In tegenstelling tot een zij- en achterruit van een auto beschikt een voorruit niet over gehard, maar over gelaagd glas (uitzonderingen daargelaten). Dit zorgt er voor dat schade aan deze ruit zich zal uiten in de vorm van een barst. Een dergelijke barst kan zeer vervelend zijn. De kleinste bobbel op de weg kan er namelijk voor zorgen dat deze verder uitloopt. In tegenstelling tot wat veel autoruitreparateurs u graag zullen willen doen geloven is het echter niet correct dat een beschadigde voorruit altijd meteen zorgt voor een afkeuring voor de apk. Dit is pas het geval wanneer de autoruitschade werkelijk in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen of de ruitschade uit meer dan één barst bestaat. Dan kan een enkele reflectie er namelijk zomaar voor zorgen dat de bestuurder even wordt verblind. Het gevolg daarvan is dat niet alleen de inzittenden van de auto in gevaar worden gebracht, maar ook de andere weggebruikers. Het spreekt voor zich dat een dergelijk gevaar niet zomaar door de apk-keurmeester door de vingers wordt gezien. Is de barst in uw voorruit buiten het gezichtsveld gelegen? Dan hoeft u niet meteen een afkeuring te vrezen. U dient er zoals eerder aangegeven wel rekening mee te houden dat een barst verder uit kan lopen.

Wat is een after market autoruit?

Een beschadigde autoruit vervangen in Den Haag wordt zeer vaak uitgesteld omdat mensen vrezen dat ze daarvoor erg veel geld op tafel moeten gaan leggen. Dit is slechts deels correct. Het klopt inderdaad dat een nieuwe autoruit aanschaffen ter vervanging van een beschadigd exemplaar vrij duur kan zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat er twee verschillende soorten autoruiten op de markt te vinden zijn? We onderscheiden op dit vlak de originele van de after market autoruiten. Beide autoruiten beschikken onderling over één belangrijk verschil, namelijk de aanwezigheid van een merklogo.

 

Dit merklogo is enkel en alleen terug te vinden op een originele autoruit wat er voor zorgt dat ze in eerste instantie uitsluitend kan worden verkocht door een erkende merkdealer in Den Haag of omgeving. Dat geldt niet voor een after market exemplaar. Het feit dat deze gewoon vrij verhandelbaar is zorgt er voor dat de kostprijs van een dergelijke autoruit in vergelijking met een origineel exemplaar werkelijk heel wat lager ligt. Wilt u een autoruit vervangen in Den Haag tegen de best mogelijke prijs zonder dat u moet inleveren op het vlak van kwaliteit? Dan is kiezen voor een after market autoruit altijd de meest interessante keuze.

Uw autoruit vervangen in Den Haag voor de beste prijs

Wanneer uw voorruit volledig is verbrijzeld kunt u uiteraard niet meer met de auto rijden. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. FOCWA-gecertificeerde autoruitherstellers komen namelijk zonder probleem op locatie in Den Haag om de autoruit te vervangen. U hoeft zich op deze manier dan ook nergens zorgen om te maken. Deze vakmannen komen niet alleen bij u ter plaatse, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een uitstekende ervaring wat er voor zorgt dat ze op zo kwalitatief en efficiënt mogelijke wijze uw beschadigde autoruit kunnen vervangen. Ook uw autoruit in Den Haag vervangen voor de beste prijs? Kies dan voor after market autoruiten!